Sefar Architecture Vision – țesături inovatoare

Sefar Architecture Vision – țesături inovatoare

De la descoperirea ei și până acum, sticla a prins tot mai mult teren în viața și necesitățile omului căpătând diverse forme și culori. Pornind de la impactul pe care îl are acest material în arhitectură, Sefar a lansat o nouă generație de țesături, Sefar Architecture Vision.

Sticla în sine este un material excelent de construcție, însă, în combinație cu țesătura, propulsează arhitectura către noi posibilități. Încorporarea sticlei în arhitectura unei construcții este întotdeauna o provocare, iar împreună cu Sefar Architecture Vision, reprezintă combinația perfectă de design și funcție.

Cei care prețuiesc interacțiunea cu mediul înconjurător apreciază structurile de sticlă, acestea oferind eleganță, deschidere îmbietoare și transparență. Împreună cu Sefar Arhitecture Vision prezintă o interacțiune interesantă între lumină și aspectul de puritate și claritate. Această combinație de tesătură în sticlă creează posibilități infinite pentru design creativ și funcționalitate.

Ce este Sefar Arhitecture Vision?

Sefar Arhitecture Vision reprezintă o gamă de țesături de înaltă precizie, realizate din fibre sintetice negre, cu o grosime a firului de 140 sau 260 de microni, care, printr-un proces complex, pot fi placate cu metal (AL – aluminiu) pe una (vezi “Secțiune transversală 1”) sau pe ambele părți (vezi “Secțiune transversală 2”).

Sectiune transversala 1 1     Sectiune-transversala-2

Aceste țesături sunt ulterior laminate în sticlă și folosite în fațade sau ca pereți despărțitori.

Tesatura-laminata-in-sticla-1     Utilizari-sticla-cu-Sefar-Architecture-Vision-1

Posibilități efective de design si jocuri de lumini

Prin intermediul imprimării digitale, fețele țesăturii ce au fost placate în prealabil, pot fi în continuare individualizate cu litere simple sau chiar cu desene sau modele care acoperă o suprafață mare. Materialele care sunt metalizate pe ambele părți pot avea imprimate două modele complet diferite, fără ca acestea să fie vizibile pe cealaltă parte. Astfel, sticla câștigă culoare și o semnătură de designer la exterior, reduce efectul de lumină orbitoare la interior, păstrând în același timp posibilitatea de a admira nestingherit mediul înconjurător. Există o multitudine de posibilități de design extrem de atractive pentru sticlă și de interacțiune ingenioasă cu lumina artificială sau naturală. Atunci când sunt utilizate în elemente de fațadă, țesăturile Sefar Arhitecture Vision sunt laminate în sticlă. Utilizarea a două straturi de țesătură, modelele moar (moiré) sau țesăturile încrețite (mototolite manual) permit crearea unui design cu adevărat unic.

Efecte-moar-moiré-2   Tesatura-incretita-1

Beneficii

În funcție de firul și de țesătura alese, arhitecții pot decide câtă lumină, intimitate și cât de liberă să fie vederea din interior către exterior (vezi cele două exemple din imaginile de mai jos).

Proprietățile reflectorizante, oferite de acoperirea metalică de pe țesătură, scad considerabil aportul de căldură, aducând astfel o contribuție valoroasă mediului și reducând costurile aferente de energie.

În plus, studii independente au arătat, de asemenea, că riscul de lovituri provocate de păsări este redus în mod semnificativ pe fațadele de sticlă cu țesătură Sefar Arhitecture Vision integrată.

Vizibilitate prin tesatura Vision

Gama de țesături

Gama standard include țesături cu fire de diferite dimensiuni. Apertura sau deschiderea este în funcție de tipul de țesătură (cum se țese). Procentajul de deschidere al țesăturii determină gradul de vizibilitate din exterior către interior și influențează vederea din interiorul clădirii către extrerior (vezi imaginea de mai sus).

4 tipuri de țesături și 1 metal de acoperire (AL – aluminiu), impreună cu cele 2 culori de imprimare (Cooper – cupru și Gold – auriu) formează cele 12 produse din gama de bază. Metalul poate fi prezent pe una sau chiar pe ambele fețe ale materialului.

Gama de țesături

Mai mult decât atât, pe suprafețele ce au fost metalizate cu aluminiu, se poate aplica o gamă variată de culori. Acestea le puteți găsi aici.

Optiuni-de-culoare-1

Țesăturile acoperite cu aluminiu pot fi imprimate printr-un proces suplimentar, de exemplu, cu un logo sau orice desen sau model bidimensional. În acest fel, metalului îi poate fi administrată o componentă individuală și mai emoțională.

Mai jos sunt și câteva exemple de modele ce pot fi imprimate pe țesăturile Sefar Architecture Vision.

AS-Architecture-Vision-PR260-50-black-white-pattern   AS-Architecture-Vision-PR260-50-Circle-pattern-1

AS-Architecture-Vision-PR260-50-Tiger-red-pattern-1   AS-Architecture-Vision-PR260-50-red-pattern-1

Etichetarea produselor – Semnificația codurilor de produs

Codurile de produs furnizează informații referitoare la tipul de acoperire, grosimea în microni (μm) a firului țesut și la procentajul de deshidere a materialului. De asemenea, dacă țesătura a fost și imprimată, codul de produs incepe cu “PR”.

Codurile de produs pentru Sefar Architecture Vision

Energia transmisă în sticla laminată ce conține Sefar Architecture Vision

Sticla singură permite pătrunderea nerestricționată a luminii solare într-o clădire. Factorul de transmisie totală de energie (valoarea g), conform DIN EN 410, furnizează un indicator critic privitor la proporția incidenței radiației solare ce pătrunde în interiorul clădirilor. Cu cât este mai mică valoarea g, cu atât este mai mare protecția împotriva căldurii din timpul verii. Țesătura Sefar Architecture Vision joacă un rol crucial în reducerea încălzirii clădirilor din cauza soarelui.

Transmisia luminii cu Sefar Architecture Vision

Suprafața deschisă a materialului determină transparența și gradul de transmisie a energiei. În particular, dacă este vorba de ochiuri mai dense, poate fi atinsă o reducere semnificativă a transmisiei luminii și căldurii. Este posibil să se creeze țesături cu o suprafață deschisă cuprinsă între 25% – 55%. Acoperirea metalică este de asemenea un instrument în reducerea transmisiei energiei.

Structura sticlei cu Sefar Architecture Vision

Mai jos este reprezentată o schiță cu forma constructivă a sticlei ce conține țesătură Sefar Architecture Vision. Se recomandă folosirea foliei laminate de siguranță SentryGlas. De asemenea, procesul de imprimare nu este o fază obligatorie.

Straturile sticlei laminate cu Sefar Architecture Vision

Succesiunea proceselor

Diagrama secvențială de la producerea firului și până la produsul final este următoarea:

Etape fabricare

Concluzii

Fie că este utilizată la fațade, ca pereți despărțitori sau chiar la tavanul unei încăperi, sticla cu țesătură Sefar Architecture Vision va interacționa cu lumina artificială sau naturală creând un mediu ambiant plăcut. În cazul fațadelor, și nu numai, putem discuta și de o reducere a consumului energiei electrice cu aerul condiționat.

Despre acest subiect puteți descoperi și mai multe informații aici.

2 Comments

 1. stanescu adrian on 21/11/2020 at 10:28

  Buna, ziua de unde putem achizitiona acest produs si care sunt costurile..? Contat tel.07….

  • Hollrom Impex on 23/11/2020 at 15:12

   Bună ziua,
   Ne bucură interesul dvs. vizavi de aceste produse.
   In cel mai scurt timp posibil veți fi contactat cu datele referitoare la cererea dvs.
   Toate cele bune!

Leave a Comment