Drupa 2016 – ULTIMA EDIȚIE?…

Drupa 2016

Drupa, cel mai important târg din lume în domeniul tiparului și al soluțiilor crossmedia, vine cu câteva noutăți anul acesta, și anume, o nouă periodicitate drupa, de trei ani în loc de patru, astfel că drupa 2016 (31 mai – 10 iunie) devine ultima ediție dintr-un ciclu de 4 ani. O altă noutate de anul acesta este durata târgului, care se scurtează, de asemenea, de la 14 zile la 11 zile. Aceste două aspecte, periodicitatea și durata târgului, sunt mai potrivite atât din punct de vedere al expozanților, cât și din cel al vizitatorilor și, în special, luând în considerare ciclurile de inovare sensibil mai scurte din industrie. În plus, dacă s-ar fi păstrat periodicitatea de patru ani, în 2020 am fi avut o suprapunere cu Interpack (organizat de obicei în lunile aprilie-mai), ceea ce ar fi fost o mare provocare, și nu doar pentru organizatori, ci și pentru expozanții și vizitatorii care țin să participe la ambele evenimente.

Datele exacte nu au fost încă finalizate, dar este clar că drupa va avea loc în mai, luna tradițională drupa, în 2019, 2022 și 2025 la Düsseldorf.

Furnizorii noștri vor face act de prezență și de această dată, după cum urmează:

Drupa 2016

Biletele pentru acces la drupa 2016 (31 mai – 10 iunie 2016) sunt disponibile, la www.drupa.com. Venite sub formă de e-ticket, scopul lor decis de organizatorii evenimentului este dublu: economii de timp și de bani. Vizitatorii pot cumpăra biletele online, apoi le pot tipări pe cont propriu, acasă sau la birou. Sau le pot descărca sub formă de cod. Oricum, odată obținute, aceste bilete asigură și transportul cu mijloacele de transport în comun (autobuz și tren).  Mai mult, un e-ticket este mai ieftin decât orice tip de bilet disponibil în zilele de târg. Biletele valabile 1 zi costă 45 euro online, pe când biletele cumpărate din expoziție la Düsseldorf vor costa 65 de euro. Vizitatorii care doresc să vadă Drupa mai mult de o zi pot profita și ei de pe urma ofertelor online. Un bilet valabil trei zile este disponibil pe internet la prețul de 120  de euro, pe când la fața locului acesta va costa 175 de euro. În cazul unui bilet de 5 zile, economia făcută este de 100 de euro: plătiți 190 de euro online sau 290 de euro la târg. Reducerile funcționează și pentru cei care beneficiau deja de ele, fiind studenți sau elevi. Aceștia iși pot rezerva un bilet online cu doar 15 euro, față de 25 de euro la intrare.

Expoziția, drupa 2016, va fi deschisă între orele 10 și 18, iar în weekend între orele 10 și 17. Toate biletele aduc după sine și transport gratuit către și de la târg cu autobuzul, tramvaiul și trenul cu ajutorul rețelelor de transport VRR și VSR (ofertă valabilă pentru călătorii la clasa 2, iar la trenuri este valabilă doar la cele fără suprataxă).

Ne vedem la drupa 2016!